[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Turism - Destinaţii turistice - Shanghai, călătorie în viitor
[banner group='banner-header-sitewide']
shanghai-china

Shanghai, călătorie în viitor

Shanghai, călătorie în viitor

Literalmente, Shanghai, înseamnă “la mare” deoarece este mărginit de râul Huangpu. Shanghai este un oraș futurist care, într-un timp relativ scurt, a cunoscut o dezvoltare mai mult decât impresionantă. Muzeul Shanghai, cartierul Bund, parcul Hongku, vechiul oras chinezesc cu gradina Yu… Shanghai propune un peisaj magnific, un melanj de trecut colonial, zgârie-nori și peisaje chinezești tradiționale, chiar dacă acestea din urmă sunt extrem de rare.

Shanghai este cel mai mare port al lumii și totodata cel mai important centru financiar, comercial și industrial din China. Farmecul de care dispune se datoreaza în mare parte exotismului local. Printre principalele atracții oferite de Shanghai se numără orașul vechi, situat pe malul Fluviului Galben, Grădinile Mandarine și Pudong, latura modernă a orașului, unde este situat Oriental Pearl, cel mai înalt turn de televiziune din lume.

Datorită faptului că Shanghai adăpostește numai puțin de 640 de zgârie-nori putem afirma fără să greșim că este și cel mai mare și mai important șantier urban din lume. Majoritatea din zgarie-nori sunt situați în cartierul Pudong. Shanghai World Financial Center este una din cele mai înalte clădiri din lume.

De asemenea, Shanghai este un oraș care se poate mândri cu primul tren Manglev, un tren ce se folosește de tehnologia ce poarta numele de levitația magnetică. O combinație de șosele suspendate, cladiri în paragină, magazine scumpe, blocuri noi și vechi, turnuri de birouri, case dintr-un alt secol… așa am putea caracteriza orașul Shanghai în câteva cuvinte.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']