[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Lifestyle - Casă & gradină - Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii
[banner group='banner-header-sitewide']
Crocosmia_lucifer

Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii

Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii

Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.  Zis si facut! In regiunile unde anul este impartit din punct de vedere climatic in 4 anotimpuri, luna august reprezinta un adevarat moment de cotitura in lumea vegetala. Mai departe va prezentam cateva dintre florile ce-si au apogeul dezvoltarii acum, pe sfarsit de vara.

Crocosmia – cunoscuta si ca montbretia, aceasta floare este apreciata pentru florile tubulare, in nuante de rosu, galben si portocaliu. Planta matura ajunge la o inalme de maxim 120 cm si este intalnita ca floare ornamentala in gradini si ghivece. Cele mai cunoscute specii sunt: Babylon, Masonorum, Lucifer, Crocosmia pitica si Crocosmia inalta.

Anemonele japoneze – Aceasta planta este ideala pentru gradinarii care vor sa-si practice pasiunea fara prea mult tam-tam. Anemonele japoneze sunt ultimele care infloresc, din august pana prin octombrie, au tulpini inalte de pana la 1,5 m si flori asemanatoare cu margaretele. Sunt frecvent folosite in amenajarea peisagera sau chiar la mascarea unor fatade, datorita inaltimii ei.

Penstemon – are tulpini scurte si flori mari in forma de clopot, purpurii, roz sau albastre. Este o planta toleranta si destul de rezistenta la seceta si alte conditii extreme.  Cea mai raspandita specie de penstemon creste de la 0,6 m la 0,9 m. Arata bine in straturi si borduri, precum si in vaze cu flori.

Knautia macedonica – planta perena erbacee, toleranta la seceta. Florile sunt de un rosu inchis si infloreste pe toata perioada verii. Florile sunt atractive pentru fluturi, se inmulteste de la an la an prin autoinsamantare.

Petunia Surfinia – are o crestere foarte rapida si este disponibila in diferite culori, printre care: alb, roz, rosu, albastru, violet. Prezinta o ramificare mult mai bogata decat petunia. Planta a fost creata in anii 1989-1990 de specialistii japonezi prin diferite incrucisari. Aceste exemplare infloresc pana la sfarsitul verii. Alegeti un loc cu semiumbra si va veti bucura din plin de mirosul lor parfumat.

Lavandula angustifolia “Imperial Gem” –  planta perena erbacee, puternic aromata, creste pana la 60 de cm inaltime si are nevoie de soare puternic. Culoarea florii este de un violet inchis iar frunzele sunt argintii.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Veronica Leona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']