[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Lifestyle - Noul Kia Sorento
[banner group='banner-header-sitewide']
437743178980207117

Noul Kia Sorento

A treia generaţie a SUV-ului Kia Sorento a fost dezvăluită oficial de compania auto asiatică pe teren propriu, în Coreea de Sud. Noul Sorento va avea parte de premiera europeană la Salonul Auto Paris 2014 din luna octombrie.

Pe ultima sută de metri până la debutul oficial al Salonului Auto de la Paris, Kia publică un set suplimentar de imagini cu noul Sorento (fotografiile sunt disponibile în galeria foto) precum şi noi informaţii cu privire la motorizările disponibile pentru piaţa din Europa.

Astfel, clienţii vor putea opta pentru unul dintre cele trei motoare oferite de Kia. Este vorba despre un propulsor de 2,4 litri pe benzină, care oferă 188 CP şi un cuplu maxim de 241 Nm, un propulsor diesel entry-level de 2 litri cu 185 CP şi un cuplu maxim de 402 Nm (disponibil doar cu o transmisie automată cu şase rapoarte) şi un alt motor diesel, de 2,2 litri, capabil să producă 200 CP şi un cuplu maxim de 441 Nm. Echipat cu acest propulsor, crossoverul sud-coreean accelereză de la 0 la 100 km/h în 9,6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 203 km/h.

Noua generaţie Kia Sorento a fost dezvăluită oficial pe tărâm sud-coreean înainte de a fi prezentată în premieră europeană la Salonul Auto Paris 2014.

Noul Sorento măsoară 4.780 mm lungime (cu 95 mm mai mult decât la generaţia precedentă), 1.685 mm înălţime (cu 15 mm mai puţin) şi are un ampatament de 2.780 mm (cu 80 mm mai mult). Dimensiunile mai generoase se traduc printr-un habitaclu mai încăpător pentru ocupanţii celor trei rânduri de scaune, dar şi printr-un portbagaj mai mare: 605 litri faţă de cei 515 litri ai generaţiei anterioare.

A treia generaţie Kia Sorento are parte de un interior „mai spaţios şi cu multe caracteristici inovatoare”, după cum scrie în comunicatul oficial. Mai exact, coreenii spun că interiorul a fost desenat şi dezvoltat la centrul Kia din Frankfurt, Germania şi că materialele sunt acum mult mai bune din punctul de vedere al calităţii. De fapt, în comunicat scrie că materialele moi şi pielea creează o ambianţă demnă de o maşină premium, ceea ce ne face să ne întrebăm în ce categorie mai intră acum Hyundai Santa Fe.

Cei de la Kia spun că s-au inspirat din designul ceasurilor elveţiene pentru interfaţa sistemului multimedia

În orice caz, coreenii ne asigură că noul Sorento a fost redesenat şi regândit în totalitate şi că poate fi echipat acum cu tehnologii de ultimă oră. Una dintre acestea se numeşte Smart Power Tailgate şi are ca scop deschiderea automată a hayonului atunci când cheia de contact se află în apropierea uşii portbagajului.

O altă noutate este sistemul Around-View Monitor, care are patru camere video şi vine în ajutorul şoferului atunci când trebuie să parcheze într-un loc strâmt.

La capitolul motorizări, noua generaţie Kia Sorento va fi vândută în Europa cu o selecţie de două propulsoare – un diesel de 2,2 litri şi o unitate de 2,4 litri GDI pe benzină.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Veronica Leona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']