[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Cinematografie - Filme premiate la TIFF 2015 ajung la Bucuresti
[banner group='banner-header-sitewide']
filme-tiff-2015-la-bucuresti-e1434380858764

Filme premiate la TIFF 2015 ajung la Bucuresti

Filme premiate la TIFF 2015 ajung la Bucuresti

O selectie de filme din programul TIFF 2015 va rula intre 17-18 si 20-21 iunie la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti. Daca n-ai apucat sa le vezi in cadrul festivalului, poti recupera acum!

In Retrospectiva TIFF 2015, la Bucuresti, pot fi vizionate trei dintre filmele care au „cules” cele mai importante premii la editia recent incheiata la Cluj-Napoca: Incendiul/ El Incendio (r. Juan Schnitman), castigatorul Trofeului Transilvania, Lectia/ The Lesson (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov), recompensat cu Premiul pentru regie si Premiul de interpretare, acordat actritei Margita Gosheva, Despre oameni si oi/ Rams (r. Grimur Hakonarson), care a obtinut Premiul Special al Juriului si Premiul Publicului, si Comoara lui Corneliu Porumboiu, care a castigat Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Lungmetraj.

De neratat sunt si The Look of Silence, continuarea multi-premiatului The Act of Killing, in care regizorul Joshua Oppenheimer isi indreapta atentia dinspre criminali inspre victimele masacrului din Indonezia, in anii 60; In the Basement, noul documentar marca Ulrich Seidl, despre secretele pe care le ascund pivnitele austriecilor; A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence, filmul care i-a adus lui Roy Andersson Leul de Aur la Venetia; La isla minima (r. Alberto Rodriguez), un True Detective spaniol distins cu zece premii Goya; Force Majeure, propunerea Suediei la Oscar, premiat la Cannes 2014; Un illustre inconnu, un thriller psihologic cu Mathieu Kassovitz si Silent Heart, cel mai recent film semnat de Bille August.

Biletele pot fi achizitionate de pe eventbook.ro sau de la casa de bilete Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr.77), precum si de la librariile Anthony Frost si Kyralina.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Veronica Leona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']