[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Turism - Destinaţii turistice - Destinatii turistice – 3 motive sa vizitezi Turcia
[banner group='banner-header-sitewide']
destinatii-turistice-turcia

Destinatii turistice – 3 motive sa vizitezi Turcia

Destinatii turistice. De ce să vizitezi Turcia? 3 motive principale.

Ești în căutarea unei vacanțe de neuitat într-un cadru excepțional? Turcia este destinația de vacanță ideală, exemplul perfect de melanj oriental si occidental, modernă și veche totodată. Datorită monumentelor impresionante și catalogului variat de activități, Turcia îi încântă atât pe pasionații de istorie, pe cei în căutare de senzații tari cât și pe cei mai petrecăreți de fel. Iată de ce ar trebui să vizitezi Turcia.

Pentru istorie

Trecutul bogat al Turciei atrage o mulțime de turiști. Între vestigii romane, grecești și otomane, Turcia are de toate pentru toți. Vizitează muzeele, observă arhitectura clădirilor, frescele, sculpturile și bijuteriile epocii extrem de bine conservate. Vizitează moscheea Sf. Sofia, una din cele mai vechi și mai frumoase din Turcia.

Pentru peisaje

Turcia dispune de o mulțime de peisaje care îți taie pur și simplu răsuflarea. Între malurile Bosforului și peisajele naturale unice precum situl stâncos din Cappadocia sau Castelul de Bumbac din Pamukkale, odată ajuns aici te simți parcă transportat într-o altă lume. Plajele sunt superbe, insulele din Marmara magnifice…fără să uităm de piețele din Istanbul, un tablou viu colorat.

Pentru gastronomie

Influențată de Orient și Occident, bucătăria turcească oferă o mulțime de preparate delicioase printre care cel mai cunoscut fiind baclavaua. Trebuie să guști neaparat cafeaua și ceaiul turcesc, pur și simplu delicioase.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']