[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Lifestyle - Casă & gradină - Culorile trandafirilor si semnificatia lor
[banner group='banner-header-sitewide']
images (10)

Culorile trandafirilor si semnificatia lor

Orice femeie apreciaza un barbat care ii aduce flori, iar trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori care pot fi daruite, mai ales cu ocazia unor sarbatori precum Ziua Indragostitilor, 1 Martie sau 8 Martie, la onomastica sau zile aniversare. Care este insa mesajul din spatele gestului de a darui unei femei unui buchet de trandafiri?

Iata Culorile trandafirilor si semnificatia lor, cele care se regasesc cel mai adesea in buchetele de flori pe care barbatii le daruiesc.

Rosu: iubire si romantism
Unul dintre simbolurile universale ale iubirii este trandafirul rosu. Prezent in istorie si in diferite culturi, trandafirul rosu este, de asemenea, un simbol religios si politic.

Galben: prietenie, intelegere, bucurie
De-a lungul timpului, culoarea galbena a fost asociata cu soarele, ceea ce a facut ca trandafirul de culoare galbena sa aduca o stare de bine. Trandafirii galbeni transmit un mesaj de apreciere si iubire platonica, fara implicatii romantice.

Roz: iubire, apreciere, recunostinta
Culoarea roz are conotatii gratioase si elegante iar trandafirii roz sunt un simbol al aprecierii si un mod traditional de a transmite un mesaj de multumire.

Trandafirii roz-pal sunt asociati cu sentimente de admiratie si blandete si, de asemenea, poti fi considerati un mod de exprimare a compasiunii.

Alb: puritate, inocenta, compasiune, spiritualitate
In traditiile timpurii, trandafirii albi erau folositi ca un simbol de dragoste adevarata, o asociatie care a devenit mai tarziu semnul distinctiv al trandafirului rosu.

De asemenea, cunoscut sub numele de mireasa, trandafirul alb a devenit floarea clasica de nunta. In acest sens, albul reprezinta unitatea, virtutea si puritatea. Trandafirii albi sunt, de asemenea, asociati cu onoare si respect, ceea ce ii face potriviti pentru funeralii.

Portocaliu: dorinta, entuziasm, pasiune
n amestec de galben si rosu, trandafirii portocalii sunt considerati ca o punte intre prietenie(simbolizata de trandafirii galbeni) si dragoste (reprezentata de trandafirii rosii).

Trandafirii portocalii pot fi o expresie de fascinatie sau un mod de a spune „Sunt mandru de tine.”

Mov: incantare, maretie, iubire la prima vedere
Culoarea purpurie are o asociatie traditionala cu drepturi de autor. In acest sens, trandafirii movsugereaza un aer de maretie si splendoare regala.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Veronica Leona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']