[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Lifestyle - Consumul de Cola, ce se intampla dupa?
[banner group='banner-header-sitewide']
consumul de cola

Consumul de Cola, ce se intampla dupa?

Consumul de Cola este deja de ceva vreme un subiect de discutii si controverse. Ce se întâmplă în corpul nostru după ce consumăm Cola? Cum reacționează coprul nostru după ingerarea unei doze de Coca-Cola? Un farmacist britanic a decis să dea răspunsul la această întrebare. Acesta a declarat că este convins de faptul că multă lume nu va mai consuma celebra băutură după ce va citi rândurile următoare.

În primele 10 minute

Echivalentul a 10 linguri de zahăr ajunge în organismul nostru, adică aportul zilnic recomandat de zahăr. Conform autorului, aceste exces de zahăr ar trebui să ne facă să vărsăm, însă acidul fosforic din Cola atenuează gustul și permite începerea digestiei.

După 20 de minute

Nivelul de zahăr din sânge este la nivelul maxim, iar pancreasul transformă tot zahărul pe care îl găsește în grăsime.

După 40 de minute

Absorbția de cafeină este completă. Pupilele se dilată, presiunea sanguină crește, iar drept răspuns, ficatul eliberează zahăr în sânge. La nivelul creierului, receptorii de adenozină  sunt blocați ceea ce împiedică somnolența.

După 45 de minute

Corpul produce dopamină, un neurotransmițător implicat în transmiterea senzației de plăcere și bună dispoziție. Farmacistul precizează că și heroina funcționează în același mod.

După o oră

Acidul fosforic amestecă magneziul, calciul și zincul în intestin ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Proprietățile diuretice ale cofeinei intră în acțiune. Simțim nevoia să urinăm ceea ce duce la evacuarea calciului, magneziului și zincului destinat oaselor. Începem să ne simțim iritați și somnolenți. Simțim nevoia să consumăm o nouă doză…

[banner group='banner-header-sitewide']

About Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']