[banner group='banner-header-sitewide']
Home - Lifestyle - Ce mai mâncăm? - Condimente care aduc culoare in farfurie
[banner group='banner-header-sitewide']
condimente-care-aduc-culoare-in-farfurie

Condimente care aduc culoare in farfurie

Condimente care aduc culoare in farfurie: paprika, curcuma, ceai matcha

O regulă de bază în nutriție sună cam așa: colorează-ți farfuria. Cu cât este mai colorată mâncarea, cu atât este mai sănătoasă. Iată câteva ingrediente care te ajută să faci acest lucru.

Paprika – condiment unguresc

Condimentul național al Ungariei! Acest condiment se obține prin măcinarea ardeilor iuți sau grași. În funcție de tipul de ardei folosit, paprika poate fi dulce, iute sau mai puțin iute. Are un conținut bogat de Vitamina C și antioxidanți.

Curcuma – condiment indian

Folosită în India de mai bine de 2000 de ani, această mirodenie a fost considerată multă vreme în Occident falsul șofran din cauza culorii și mirosului său. Ca și în cazul ghimbirului, rizomul de curcuma este cel care se folosește. Curcuma conferă o culoare aurie orezului și este cel mai eficient supliment nutritiv 100% natural, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Ceaiul matcha – Japonia

Acest tip de ceai se prezintă sub formă de pudră. Produs exclusiv în Japonia, ceaiul matcha este ușor de recunoscut datorită culorii sale verzi. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, ceaiul matcha nu se infuzează, trebuie emulsionat în apă caldă. Cea mai cunoscută rețetă cu acest tip de ceai sun brownies cu ceai matcha. Pur și simplu delicioase.

[banner group='banner-header-sitewide']

About Veronica Leona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[banner group='banner-footer-sitewide']